Mina studier av sjukhusmat har förlängts

Midsommar blev inte som jag hade tänkt. Det blev ännu en tripp till sjukhuset med lite nya operationer för att få bukt på infektionen.

Det här är ju inte riktigt vad jag tänkt att den här bloggen ska handla om. Den ska ju i första hand innehålla en massa smarriga recept och inte inlägg om mitt hälsotillstånd. Men, men inget ont som har något gott med sig. Nu har jag spenderat så mycket tid här på sjukhuset att jag blivit uppgraderad till ”VIP”. Det innebär att man får en speciell matlista att välja ifrån, s.k. ”Önskekost”. Den innehåller några A la carte-rätter, lite husman, blandade smårätter och några desserter.

Jag provade helstekt fläskfilé med chipotlesky och potatisgratäng. Även om jag inte hade så högt ställda förväntningar så var det näst intill en katastrof. Potatisgratängen var i och för sig krämig och god men hur man kan ”misshandla” en fläskfilé så?? De var så torr att jag hade kunnat använda den som hammare och chipotleskyn var bra besk och smakade ingen chipotle alls.

Idag ska jag prova köttbullar med sås och potatis från husmanmenyn. Återstår att se om det går att misslyckas med det också – förmodligen!!!!