Italiensk sommarsallad

Häromdagen fyllde min äldsta dotter år och då passade jag på att bjuda på sommarlunch. Det blev en ljummen sommarsallad med italienska smaker som verkligen gick hem

För 4 personer:20140723

  • 4 st salsiccia
  • 1 grillad kycklingbröstfilé
  • 8 färskpotatisar, lite större
  • 1/2 rödlök
  • 100 g sockerärtor
  • 16-20 körsbärstomater
  • en bit getost eller fetaost
  • 24 svarta oliver
  • 1 påse babyspenat
  • 1 citron
  • olivolja
  • salt och peppar
  1. Skrubba potatisen ren.
  2. Dela potatisen i 1/4-delar.
  3. Lägg i en kastrull och täck med vatten.
  4. Salta och häll på lite olivolja samt lägg i en citronskiva.
  5. Koka potatisen färdig. Låt svalna något.
  6. Stek eller grilla korvarna. Låt svalna något!
  7. Skiva korvarna i centimetertjocka skivor.
  8. Skölj och dela körsbärstomaterna.
  9. Skala och skiva löken tunt.
  10. Skölj sockerärtorna.
  11. Skär kycklingen i tärningar.
  12. Lägg allt i en stor skål och blanda om.
  13. Lägg i oliver och smula ner osten. Blanda om.
  14. Skölj babyspenaten.
  15. Precis innan servering blandas babyspenaten ner.
  16. Salta och peppra samt pressa lite citronsaft över.
  17. Servera!