Chicken bombs – baconlindade kycklingburgare

Chicken bombs såg jag först i20150823_4 programmet United States of Bacon men kom liksom aldrig till skott och testade. Nu är det gjort, och rackarns vad gott det blev. Se bara till att använda ekologisk bacon, som är rökt på riktigt. Fungerar lika bra att grilla på grillen som att köra dem i ugnen. Serveras med ugnsrostade rotsaker eller i ett hamburgerbröd med lite BBQ-sås.

Till 4-5 bomber: 20150823

  • 2 kycklingbröstfiléer
  • 3 pkt bacon, ekologisk
  • 2,5 dl riven ost av smakrik sort
  • 1 gul lök
  • inlagda jalapeños efter smak
  • chiliflakes
  • salt och peppar
  • smör att steka i
  1. Skala och hacka löken.20150823_1
  2. Fräs löken på medelvärme tills den blir gyllenbrun.
  3. Strimla kycklingen.
  4. Ta en skål, med storleken av en kupad hand,
  5. Lägg i baconskivor så hela skålen så ändarna hänger över kanten.
  6. Lägg i strimlad kyckling och fyll ut i kanterna. Salta och peppra.
  7. Fyll med riven ost.
  8. Toppa med lite lök och jalapeños efter smak.20150823_2
  9. Vik ihop baconändarna så de kommer lite omlott. Se till att få tätt annars rinner osten ut.
  10. Lägg dem med bacon ändarna nedåt och strö lite chiliflakes över dem.
  11. Lägg på grillen på indirekt värme i ca 25 min eller i ugnen på 175 grader.
  12. När de är klara (innertemp. nästan 70 grader) läggs de direkt ovanför glöden. I ugnen kan man köra bara grill ovanifrån sista minuterna på 250 grader.
  13. Ta ut och låt vila några minuter, osten20150823_3 är väldigt varm inuti.
  14. Njuuuuut!