Kräftlax med asiatisk smak

Ens superenkel rätt som kan göras både med hel laxsida eller med bitar av laxfilé. Blanda bara såsen och häll över fisken, in i ugnen en stund, ut och på med kräftstjärtar och ost och in igen. Klart! Servera med ris eller potatis, gärna pressad.

För 4 personer:20151018

  • 500 g laxsida (skinnfri) eller 4 laxfiléer
  • 1 burk kräftstjärtar i lag
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl sweet chili sås
  • 2 dl riven smakrik ost (typ präst eller västerbotten)
  • salt
  1. Sätt ugnen på 200 grader.20151018-2
  2. Skölj fisken och lägg den i en ugnsfast form.
  3. Salta lite på fisken.
  4. Blanda crème fraiche, majonnäs och sweet chili såsen.
  5. Häll såsen över fisken.
  6. Sätt in i ugnen i 15 minuter.
  7. Låt kräftstjärtarna rinna av.
  8. Ta ut fisken ur ugnen.
  9. Strö över kräftstjärtarna och sedan osten.
  10. In i ugnen igen i 10-15 minuter. Använd gärna stektermometer och ta ut fisken när den är strax över 50 grader.
  11. Låt stå i 5 minuter och svalna lite.
  12. Servera!