Gubbröretorsk i paket

Att laga fisk i paket, folie eller smörpapper, är ju väl beprövat och ger att fisken sällan blir torr. Dessutom är det ett enkelt sätt att tillaga fisken, i ugnen eller på grillen.

Här har jag använt torskrygg men man kan givetvis ta vilken vitfisk man vill. Fisken smaksätts med ingredienserna till Gubbröra, så man måste nog gilla det, eller åtmindstone anjovis.

För 4 personer:20150426

  • 4 rejäla ark aluminiumfolie
  • 4 bitar torskrygg á 150 g
  • 4 stora potatisa,r av fast sort
  • 4 ägg
  • 1 burk anjovisfiléer
  • 1 rödlök
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1 citron, ekologisk
  • smör
  • salt och peppar
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka äggen i ca 5 min. Spola i kallt vatten och skala dem.
  3. Skölj torskbitarna och låt rinna av på ett papper.
  4. Skölj citronen
  5. Skala och koka potatisen i ca 5 min.
  6. Skala och skiva löken.
  7. Ta av och skölj sedan potatisen i kallt vatten tills du kan ta i dem.
  8. Skär potatisarna i halvcentimetertjocka skivor.
  9. Fördela skivorna mitt på varje ark av folie.
  10. Salta och peppra potatisen.
  11. Lägg en torskbit på potatisen. Salta och peppra.
  12. Skär äggen i skivor och lägg på fisken.
  13. Öpnna anjovisburken men spara spadet.
  14. Lägg anjovisfiléerna på äggen.
  15. Fördela rödlök och persilja över allt.
  16. Häll på lite av anjovisspadet.
  17. Lägg på att par rejäla klickar smör på varje ark.
  18. Riv lite citronskal över och förslut paketen.
  19. Sätt in i ugnen i 15 min.
  20. Ta ut och låt vila i förslutna paket i 10 min.
  21. Servera med en sallad och kall öl.